onsdag 30 juni 2010

dagens planer...

  • Tvätta. Check.
  • Apoteket. Check.
  • Glasögonbutiken och rätta till bågen lite. Check.
  • Klippa mig, om de har tid. Ångra mig och väntar lite till.
  • Köpa hårfärg, både rött och svart. Hann bara köpa rött.
  • Åka upp till nya jobbet med registerutdrag + kolla schemat för första dagen & veckan jag jobbar. Skrev på anställningsavtalet + snacka lite med några fritidspedagoger men kolla inte schemat.
  • Träna ett core pass och tar nog lite kondition oxå innan på Friskis & Svettis. Vart bara Core passet.
  • Cykla ut till LLA och kolla på inlinehockey VM. Lite av USA's match *slurp* och sen Sverige - Finland. Vart bil ut istället och fick slurpa lite, snegla lika mycket på läktaren som på matchen.
Jag tror det kan räcka för dagen och det är helt klart bra att jag är ledig idag annars hade inte tiden räckt till ;-) Sen har jag även diskat och fikat med Jaffa och Kicki och handlat sportbh och träningslinne.
Update 23.15

Single Ladies - Beyoncé

måndag 28 juni 2010

otålig

Låg ute i solen i ca 2 timmar nu ska betalas räkningar och sen ska det hämtas glasögon... Fick nämligen sms för ca en timme sen att de hade kommit idag *lycka* Efter det så blir det iväg till Friskis & Svettis och köra ett ryggpass. Kan behövas efter allt alkoholintag i helgen ;-)

Canon EOS 550 D

Så nu har jag äntligen beställt eller bokat kameran som jag gått o funderat på i månader. Såååå gött. Det kostar en heldel pengar men jag hoppas det kommer att vara värt det. Ska bli så kul att komma ut och fota fina kort med en rejäl kamera. Blir även en väska + minneskort till + allt på bilderna :-) och bilderna är lånade från olika ställen på nätet. Jag är sååå glad och förväntansfull nu vill jag ha den idag men den skulle komma i slutet av veckan eller början av nästa, så hoppas det stämmer...




söndag 27 juni 2010

3 dar ledigt...

Ska njuta av att jag är ledig i 3 dagar nu.
Hoppas på riktigt gött väder. Så jag kan vara ute och sola, vill bli brun...
Ska starta måndagen med sovmorgon, behöver det efter en hård med rolig helg :-)

Några planer är iallafall...

Måndag: Träna ryggpass. (Ev kolla på vm i inlinehockey.)
Tisdag: Träffa Åsa & Vickan.
Onsdag: Träna corepass. Kolla på vm i inlinehockey.

Sen tillkommer det säkert massa annat skoj + promenad eller inlines...

lördag 26 juni 2010

Sol, bad & bastu

Jag har inte varit in i bastun än. Vill hellre njuta av solen ett tag till :-D Så spar bastun en stund. Så dricker vin och njuter...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

dagen efter...

Ligger just nu i solen och lyssnar på fiol och nyckelharpa... Alla är lite småsega, ska snart få fika... :-) Sen åker vi och käka pizza och ikväll blir det bastubåt :-D Har varit hur kul som helst än så länge och lär nog fortsätta...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

torsdag 24 juni 2010

Karlsborg

Hämtade upp Martin i Karlsborg han jobbar där över sommaren. Vart lite käk oxå. Observera att jag dricker vin till min trädgårdsburgare på Sibylla ;-)

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

vardagslyx

Klart man ska unna sig ibland :-)
Köpte även ett par träningsbyxor.
Har varit och hälsat på nya jobbet. Börjar 2 aug och jag ser så mycket framemot det. Kändes väldigt bra. Ska bli såååå roligt...
Nu blir det äta och sen packa om 2 timmar åker jag ner till Älmhult på midsommarfirande hela helgen... :-D

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

horoskop


















Skytten


23/11-21/12

Månen ger dig en spännande och intensiv torsdag med inslag av äventyr, romantik och glada samtal.


Skytten 23/11-21/12

Fina veckor för kärlek och romantik, särskilt för dig som har en fast partner. Du vill ta ditt kärleksliv till nästa nivå, kanske utbyta nya löften eller sätta upp nya mål. Det handlar mer om känslor och åtaganden än det handlar om sex. I övrigt händer det ganska lite just nu. Du tar igen dig. kärlek/sex 5 kul/nöjen 3 tur/pengar 3


Skytten Vecka: 25 (2010-06-21 - 2010-06-27)
När du bestämmer vad du ska göra härnäst, är det viktigt att du lyssnar noga på din intuition. Gör du inte det, riskerar du att fortsätta i samma gamla hjulspår, och då kommer du inte vidare i tillvaron. Ett tomt papper kan vara din bästa vän den här veckan. Slappna av och låt din intuition tala. Skriv sedan ner vad den sa. Äventyret väntar!


Skytten
Vecka 25 (21 juni - 27 juni)

Nu kan det vara så att du får ett förtroende uppdrag som gäller ämnet kärlek. Man vill att du ska medla och du bör lyckas. Du finner så lätt lösningar och får en trevlig vecka.Den tjänst du har i arbetet ska du vara rädd om och se positivt på detta att ha ett arbete. Yoghurtglass kan göra dig smalare. Men sund och glad ska du vara.Chans till ett fint inköp kan komma nu. Du kan ha turen att få en fin rabatt på priset om du köper, det är där vinsten finns. Men i direkt spel verkar du inte vinna framgång.
Lyckotal: 13, 16, 17, 20, 29, 32, 44
Bästa lyckotal: 17


Dagshoroskop - torsdag 24 juni

En partner kan vara riktigt svår att ha att göra med idag. Ju bättre du förmår leva dig in i vederbörandes situation, ju lättare kan du hantera det hela. Du får i alla fall en trevlig kväll.


Veckohoroskop - vecka 25

Det är en tid då du kan göra riktigt stora kreativa genombrott, och därmed bli rätt obetänksam när du experimenterar med radikala nya idéer. Detta är helt enkelt en tid när du inte står ut med återhållsamhet eller restriktioner och mot helgen leder detta till en kommunikationskris på grund av den emotionella otrygghet du frammanar hos människor som känner sig beroende av dig, samtidigt som du inget hellre vill än demonstrera din egen autonomi. Därmed hettar diskussionen verkligen till lagom till midsommar, och argument baseras på känslor snarare än på logik. Det går inte heller att ta miste på de outtalade hot som hänger i luften. Under sommaren kommer oöverstigliga hinder att framtvinga en mer måttfull inställning till saker och ting.


Månadshoroskop - juni 2010

Detta är en stor månad för dig, eftersom din teckenhärskare Jupiter rör sig in i Väduren den 6:e juni där den kommer att vistas till juni 2011. Den kommer att återvända till Fiskarna som retrograd mellan september och januari, men på det stora hela är detta en period när du kan knyta ihop lösa trådar, särskilt i förbindelse med utvecklingen i ditt hemliv. Men just nu är det inte bara Jupiter som rör sig in i Väduren, utan också Uranus. Senast de befann sig i det tecknet samtidigt var 1927-28.


Så detta kommer att vara en särskilt viktig tid för dig, med mycket spänning, vilda upptåg och oanade möjligheter, men också en hel del oväntade händelser. Har du längtat efter förändring, kommer perioden från juni till augusti att vara en tid när du kan göra vissa drag, även om det viktigaste i processen görs nästa år. Allt handlar om självuttryck - att kunna visa utåt exakt vad det är som är unikt för dig och att se till att det spelar roll för andra, liksom att veta var du kan finna sådant som kan bidra till din egen personliga utveckling. Du skulle kunna välja att ge livet helt nya dimensioner genom att skaffa barn, ha en passionerad kärleksaffär, eller genom att lansera ett nytt kreativt projekt tillsammans med en grupp likasinnade innovatörer.


Men du kommer inte undan en hel rad praktiska arbetsuppgifter som också måste åtgärdas. Yrkeslivet kommer att kräva mycket mer av din tid och energi nu, och i själva verket mår du bra av att kavla upp ärmarna och se till att du får organiserat detaljer som gör det lättare för dig att nå dit du vill. Lite hårt arbete mår du verkligen inte dåligt av nu.

onsdag 23 juni 2010

ångest

över att jag måste vara inne och städa och tvätta MEN jag vet att sen när det blir klart så kommer det kännas sååååå bra trots att jag missa några timmars sol!!!

Gött

Ligger i gräset i parken så gött. Har dock tvättstugan snart och skulle behöva städa. Vill att det är snyggt när jag kommer hem efter midsommar :-)
Märks att jag har 1000 saker som snurrar i huvudet för jag har inte kunnat sova nåt som jag typ alltid gör annars när jag solar. Men det är tankar om kameran, nya jobbet, allt som ska hem från jobbet nu, framtiden, kurser jag sökt i höst, mitt hem, städning, midsommar med packning och allt, semestern och allt annat som kan tänkas snurra i huvudet på en...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

tisdag 22 juni 2010

magmuskler?!

Jo tack, core är helt klart en av de sakerna jag behöver fortsätta träna.
Jag behöver verkligen träna upp mina magmuskler, för det har jag inte några ;-)
Jag har blivit rekommenderad att träna core just för jag har problem med ryggen och måste nog hålla med om att jag tror oxå det är bra för min rygg o min kropp.

CORE
"Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående.

Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg. mage, bålstyrka och stabilitet.

Core har ingen uttalad konditionsträning, så komplettera gärna med t ex spinning, jympa, stavgång, jogging eller liknande.

Passets nivå utgår från medelnivå, men många övningar kan du välja att göra både mer eller mindre krävande utifrån ledarens instruktioner."

RYGG
"Ryggjympa är anpassad för dig som behöver ta extra hänsyn till rygg och nacke. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade övningar till inspirerande musik. Ryggjympans väl utprövade träning och kunniga ledarskap, är ett ryggvänligt och tryggt sätt att komma igång.

Intensitet och belastning på övningarna ligger mellan start- och basnivå."
Info hämtat från Friskis & Svettis

måndag 21 juni 2010

Inlinehockey VM

Våra FBK killar som spelar i laget. (Bild lånad från Färjestads hemsida.)

Fick just veta att jag kommer kunna gå gratis och se matcherna. Det gillar vi skarp då kanske det blir fler än bara nån match som jag tänkte först...

Pågår 28 juni till 4 juli...

bra jobbat

Nu har jag ätit gott.
Jag ÄR duktig på att laga mat och att hitta på nya saker.
Ska hoppa i duschen efter träningen som kändes bra.
Lagom start faktiskt men jag har sämst koordination...
Ska testa ett corepass imorgon, det ska bli spännande...
Ska försöka lägga in alla bilderna från xningen oxå :-)

nya tider på g...

Var på intervju i fredags på fm.
Idag på fm ringde telefon och jag vart erbjuden tjänst på en skola i Karlstad.
Jag kommer efter sommaren att slippa pendla... :-)
Heller inte helt, det ligger ju en bit bort så kan ju hända att jag skaffar busskort inom kommunen men det är ju halva priset mot det jag har nu. Visserligen får jag nu oxå betala för alla resor jag gör till Krhamn när nån fyller år o så men ska bli gött att få mer tid över...
Vad gäller jobbet så kommer det till 99% bli med de yngre barnen och jag tror det kan bli riktigt bra :-)
Det börjar sjunka in mer o mer att det faktiskt blir så... Att jag efter 7 år kommer att gå vidare... Lönen vart väl inte så bra som jag hade önskat + att det blir ingen ytterligare lönehöjning i år. Så börjar ju fundera vad som händer med den löneförhöjningen jag skulle fått retroaktivt från april. Hmmm... får kolla upp det...

Nä, nu ska jag stressa iväg till träningen...

söndag 20 juni 2010

ny vecka nya tag

Nu ska jag ta o försöka sova lite oxå. Det är jag som öppnar imorgon på jobbet = uppstigning 04.40. Dock slutar jag ca 14.30 och det är inte fel :-) Ska ha barnen själv större delen av dagen. Det är bl.a intervjuer som Lotta ska vara med på, vi ska ju ha lite nya kollegor hit. Jobbar samma tid på tisdag oxå. Sen har jag ledigt i 8 dagar :-) Jobbar 2 och sen helg.
Borde plocka lite hemma imorgon, boka tvättstugan och även känna lite på den kameran jag tänkt köpa så jag kan bestämma mig för vilket objektiv jag ska satsa på.

Sen på kvällen ska jag på mitt första pass på Friskis, ska testa ett rygg pass. Känns som en bra grej med tanke på att jag ofta har ont i ryggen. Imorgon ska jag testa ett core pass.

zumba

Nu ska även jag testa zumba.
Jag gillar ju att dansa på krogen så varför inte.
Så den 8 juli kl 19 på Holken.
Häng med DU oxå!!!!

Oh nooo

De extremt jobbiga och högljuda människorna som satt bordet bredvid oss när vi åt lunchen åker nu samma buss hem.
Oh no... Det blir hörlurar hela vägen till Örebro... Ska bli gött att komma hem men har haft en riktigt rolig resa :-)

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Snart slut

På väg in i Sthlms skärgård...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Mätt i magen

Vi valde idag att äta en lunchbuffé inkl dryck för 149 kr. Förrätterna var bäst. Så nu är man mätt och belåten och sitter uppe på däck...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Dansröj

Dessa dansa vi loss till på natten...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

lördag 19 juni 2010

Mat

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Underbart

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Nr 3

Och fler kommer det bli ;-)
Blandat med drinkar och kanske lite mat först vore bra. Och handla dricka i taxfreen så vi kan blanda grogg i hytten.

Dimman here i come...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Nr 2

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Skål

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Vilse i Nykvarn

Bussen körde in i Nykvarn och tog typ två varv på samma gata innan det stanna och vi fick 20 min paus.
Såg inte ens om det var några som skulle gå på där. Vi gick o handlade lite fika. Valde ju med tanke på dagen eller nä... Men de var riktigt riktigt goda...

Sen skickar man en liten grattishälsning, alltid kul när folk som älskar varandra gifter sig...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Fikapaus i swumpen

Vi var tidiga o kunde inte fika där vi skulle egentligen så vart vattentornet Svampen istället. Åt en god brie/salami smörgås :-) Tycker det är smidigt att jag har fixat så jag kan uppdatera bloggen från mobilen.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

På väg...

Är i måsarnas stad nu... Nu bryter solen genom i allt regnande...

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

xning


Idag ska jag på kryssning. Det var jag o Kicki som planerat att åka men hon känner sig hängig så igår fråga hon om jag visste nån annan som skulle kunna följa med istället... Med så kort varsel är det ju inte helt enkelt. Jag frågade iallafall Jaffa så det blir han o jag som drar iväg. Det vet jag kommer funka för vi hade skoj när vi var en helg i Sthlm på konsert. Så alla människor ha en riktigt rolig helg, det ska jag ha!!! Det ska dansas och drickas drinkar....

fredag 18 juni 2010

8.12

åker bussen från torget...
9.00 ska jag på jobbintervju...

Jag ska bara upp o tvätta kl 07 först ;-)

So Wish me good luck...

torsdag 17 juni 2010

vilken dag :-)

Go dag på jobbet. Barnen leker och har det gött. Slutade vid tre idag så var hemma i Karlstad vid strax före fyra. Mötte upp Jaffa som skulle vara smakråd.

Började med att gå bort till Smarteyes för att kolla ut glasögon och synundersökning. Det vart faktiskt de tre som jag har tänkt mest på sen jag var där i tisdags. Hade visserligen tänkt nåt ljusare par som andra par men så vart det inte men till det priset man får glasögon så kan jag ju snart köpa nya ;-) Kalaset går på 2300:- för 3 par varav ett par är solglasögon. Dessutom leverans om ca 10 dagar.



Solglasögonen, det blir rosa glas i dem. De kommer bli såååå coola...


Sen var det dags att handla biljett till Volbeat. Har ju funderat lite på vart jag skulle gå i Göteborg el Stockholm. Så nu när jag väl skulle boka så är det slut på ståplatsbiljetter och de spelar på Scaninavium. Helt sjukt. Så bokade till mig och Johan. Sen kom jag på att Peter pratat om att han oxå skulle se dem, så boka med åt han oxå. Roligare att sitta ihop även om jag helst haft stå, så ska jag iallafall få se och höra dem igen :-)



Sen gick vi vidare till Friskis & Svettis. Jag har funderat till och från på deras sommarerbjudande. Från nu direkt till 29 aug för 595:- + medlemsavgift 100:-. Sen får jag ju 500:- från jobbet så ca 2½ månads träning för 200 spänn är helt ok. Sen har jag då tillgång till alla pass och gymmet :-)



Sen gick vi vidare och handlade lite käk på konsum på Herrhagen så på vägen hemåt tog vi en liten paus...






Där hade jag kunnat suttit kvar hur länge som helst. Helt underbart i det underbara vädret. Gissa om jag saknar en balkong eller uteplats nu...

Satt massor av folk i inre hamn och käkade, såg riktigt nice ut när vi gick förbi. Nästan så man vart lite avis...


Väl hemma hos mig så lagades det lite nachos. Det var gott, så gott. Inte så bra för mig som verkligen har tänkt tagit tag i det med mindre portioner men en sista måltid kanske ;-)




Sen satt jag o surfade runt efter objektiv jag ska välja till kameran jag ska köpa. Att det blir en Canon EOS 550 är klart men snackade med pappa oxå så ska gå runt o känna efter och titta efter med storlek på objektiven.
Så jag har helt enkelt haft en helt underbar dag, sen borde jag fått mer städat MEN man kan ju faktiskt inte få allt eller göra allt här i världen... Fick ju en liten promenad idag iallafall, men nästa vecka då j*vlar ska jag bli hur duktig som helst...