torsdag 29 oktober 2009

lät gott

Hitta ett recept som verkar gott

Laxfilé med kokos och lime

Får nog ta o testa nån dag...

Laxfilé med kokos och lime.



Tillagningstid: max 20 min.

Ingredienser: (4 port.)

400-500 g laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt
pepparmix

Gör så här:
1. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Stek fiskbitarna i 1 msk olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma. (servera tex direkt på tallrik och placera i uppvärmd ugn)
2. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar