Laxfilé med kokos och lime
Får nog ta o testa nån dag...Laxfilé med kokos och lime.
Tillagningstid: max 20 min.
Ingredienser: (4 port.)
400-500 g laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt
pepparmix
Gör så här:
1. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Stek fiskbitarna i 1 msk olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma. (servera tex direkt på tallrik och placera i uppvärmd ugn)
2. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar